les columbretes

Les Columbretes, les Illes de les Serps

  • Autor: Jaume Boldú

Les Columbretes són un regal pels navegants entre Catalunya i el País Valencià, al bell mig del Mediterràni, a les aigües de Castelló, sobresurten del mar per saludar a aquells qui s’aventuren a navegar fins allí. I no són pocs, hi ha qui ve des de les costes de Castelló amb golondrina per a fer-hi una visita guiada, altres acudeixen amb les seves embarcacions privades per a fer un bany i altres, com els companys de Deltasub, per a fer-hi snorkeling i submarinisme.

Vam salpar des del port de la Ràpita un bonic matí de primavera, seguíem la costa de Castelló i el Montsià i la serra d’Irta sempre marcaven les seves siluetes a terra ferma, fins que les Columbretes, enmig del no res, començaven a puntejar en l’horitzó.

les columbretes

Les dos hores de navegació havien valgut la pena. L’Illa Grossa s’obria de braços per donar-nos la benvinguda a aquell paradís volcànic. Qui ho havia de dir, que allí, entre Eivissa, Castelló i el delta de l’Ebre, la naturalesa havia de ser tan i tan capritxosa…

les columbretesL’arxipèlag el formen un conjunt d’illots i esculls, tots ells cons volcànics. L’illa Grossa és la més representativa, ja que hom pot llegir perfectament el gran crater que formaren les successives erupcions. La seva porta d’entrada, al nord est, és precisament la zona on les llevantades s’han encarregat d’erosionar més el basalt, permetent així el pas de les embarcacions i ser una zona de resguard per pescadors i navegants.

les columbretes

L’illa Grossa fou poblada recentment, al segle XIX, primer per una colònia de farers i actualment pels tècnics de la Reserva Natural. Els tècnics, que viuen allí tot l’any, us explicaran moltes coses interessants, per exemple, el perquè antigament les Columbretes s’anomenaven les Illes de les Serps. 

No us explicarem més coses sobre les Columbretes, heu d’anar-les a conèixer! Ja sigui per a fer-hi una passejada guiada, fer-se un bany en les seves aigües cristal·lines, practicar snorkeling o submarinisme en un fons marí ple de vida o simplement gaudir del seu paisatge en bona companyia. 

Més informació

Activitat recomanada

les columbretes

Contacta

Vols ser Millennial?

  • Ens encantarà formar part del teu projecte
Enviar un correu electrònic

    On ens pots trobar?

    Carrer del Camí de Valls, 81-87 Desp 72⎜REDESSA
    Reus

    jaume@sommillennials.cat