La floració arbequina

  • Autor: Jaume Boldú

Cada febrer els ametllers ens anuncien l’arribada del bon temps a Catalunya, és la seva manera de dir-nos que l’esclat de color i olors de la primavera ja és aquí.

Entre tots els arbres fruiters que treuen flor a Catalunya, l’ametller és l’única espècie típicament mediterrània. A més, és la primera espècie que treu flor a Catalunya i Arbeca és una de les millors zones del país per gaudir de l’espectacularitat de la seva floració.

La bellesa de la floració arbequina ve donada per presentar grans extensions d’ametllers, que a banda d’agradar-nos la vista amb les seves flors blanques i rosades, tenen un punt fantasiós gràcies a les formes dels troncs i branques, són ametllers centenaris cuidats generació rere generació.

Quan hom es troba al bell mig d’un camp d’ametllers arbequins té la sensació de ser en mig d’un gran bosc florit, aquesta sensació no es percep de la mateixa manera als camps d’arbres fruiters de regadiu com el presseguer, el cirerer, la perera o la pomera, ja que la distribució dels arbres (rengs) és amuntegada i més homogènia, aprofitant fins el darrer pam de terra.

Quan arriba l’hora daurada, la posta de sol, la màgia de la floració arbequina es multiplica. La situació geogràfica dels camps d’ametllers arbequins, en un petit altiplà que precedeix la gran plana d’Urgell, fa que el sol sembla que vulgui fondre’s entre les arrels dels ametllers, formant una efecte visual únic però efímer.

Cada any s’organitzen activitats a l’entorn dels ametllers florits, les trobareu aquí.

Contacta

Vols ser Millennial?

  • Ens encantarà formar part del teu projecte
Enviar un correu electrònic

    On ens pots trobar?

    Carrer del Camí de Valls, 81-87 Desp 72⎜REDESSA
    Reus

    jaume@sommillennials.cat